Cumartesi, Mayıs 11, 2019

Eğriova göletine (Yenice) nasıl gidilir

İnternette arattım tarattım herkes gitmiş ama nasıl gittiğini yazmamış. Buraya gitmek için ormanda kaybolduk 3 saat rötar yaptık. Umarım gitmek isteyenlerin işine yarar.

Karabük Yenice Yoluna sapın
Pinçlik tüneli yakınında Sipahiler köyünü hedef alın.
Sipahiler köyünü transit geçin
Bir sonraki köye gelmeden aşağıdaki resimdeki tabelayı göreceksiniz


Buradan sağa sapın. Buradan sola giderseniz bir sonraki köye gidersiniz orası yanlış yol. Geri gelip tekrar bu tabelanın olduğu yerden sağa dönün.

Sonra yolu takip edince küçük tabelalarda yönleri söyleyecek.
Bu aşamadan sonra iki yol ayrımı var. Bu kısmı net hatırlamıyorum. Resimdeki dönemeç en kritik yer. Buradan sonrası tabelalarda gösteriyor yavaşlayıp durun ve tabelaları okuyun mutlaka.

Aşağıda kampta çektiğimiz fotoğraflara bakabilirsiniz. Vaktim olursa kampla ilgili düşüncelerimi yazacağım. Ancak yukarıdaki resimden sonra 7 km 'ilk yol arazi araçlarına daha uygun. Normal araba ile de gidebilirsiniz ama yerden biraz yüksek olsun. Yere yakın arabayla gitmeyin altını sürtebilirsiniz :) Normal arabalar (benimki Toyota Auris) arada hafif de olsa sürttü ancak gitmeyi başarabildik. Dediğim gibi gidiyor ama dikkatli ve yavaş gitmek gerekiyor benden söylemesi.



Untitled



Ayrıca hatırladığım kadarıyla haritadaki kritik dönemeci de işaretledim. Çizimim doğru olmayabilir !!! ama öyle hatırlıyorum. Yardımcı olması açısından gönderiyorum, sonradan paylaştım diye beni pişman etmeyin yanlıştı harita diye. Sipahiler köyünü geçince bir sonraki köye gelmeden yukarıdaki fotoğrafta gösterdiğim dönemeçten döneceksiniz (zaten tabela üstünde yazıyor el yazısı ile). Gittiğimiz yolu hatırladığım kadarıyla kırmızı çizgilerden geçtik. Ancak tekrar ve son kez uyarıyorum! Yukarıdaki fotoğraf ve tabelaları öncelikle dikkate alın lütfen!!!! Çizimim doğru olmayabilir!!!! Harita çizimimden dolayı yanlış giderseniz sorumluluk kabul etmiyorum!









1 yorum:

  1. faydalı bilgiler için teşekkürler. gidersek tarifinizi dikkate alırız.

    YanıtlaSil